Het bureau
Steenbergen van Cauter Architectuur is een klein bureau, waardoor alle interne lijnen heel kort zijn. Snel schakelen is onze kracht. Nagenoeg alle werkzaamheden worden binnen het bureau uitgevoerd, zoals daglicht- en ventilatieberekeningen en de berekening van o.a. de Energieprestatie; er worden nauwelijks werkzaamheden uitbesteed. De kennis van en de feeling met elk afzonderlijk project blijven zodoende optimaal en accuraat.

NieuwsfotoAls jong tekentalent mocht hij doorstromen vanuit het ambacht timmerman naar een architectenbureau. In 1958 treedt hij in dienst bij het architectenbureau H.Tibosch, waar zijn liefde voor architectuur ontwikkelt. Het is dan vlak na de 2e wereldoorlog en wederopbouw, restauratie, onderhoud en renovatie zijn aan de orde van de dag. Overdag werken en in de avonduren studeren vergen veel inzet en moed. In 1987 vertaalt dat zich uiteindelijk in een zelfstandig bureau. Opdrachtgevers zijn dan hoofdzakelijk particulieren, waarvoor opdrachten in verbouw, nieuwbouw en restauraties worden uitgevoerd. 

 
Wij geven graag advies
De architect speelt van oudsher al in een vroeg stadium van plannenmakerij een belangrijke rol. Niet alleen als ontwerper, maar vooral ook als adviseur. Door de jarenlange ervaring met zeer diverse wensenpakketten van even diverse opdrachtgevers kan hij vrij snel, letterlijk en figuurlijk een beeld schetsen van het gehele bouwproject en daarbij de mogelijkheden en onmogelijkheden van elk idee aanlichten. Hij begeleidt en adviseert zonodig en indien gewenst gedurende het gehele bouwtraject. Heeft u een idee, kom dan gerust eens langs voor een eerste advies. Geheel vrijblijvend.

Foto Jan-Kim 2In 2009 stapt Kim van Cauter in de onderneming en ontstaat het samenwerkingsverband Steenbergen van Cauter Architectuur. Met de nadruk op particuliere woningbouw in elke schaal van het segment houdt het bureau zich verder bezig met projectmatige woningbouw en utiliteitsbouw.

 
Je zal het maar hebben....
Wist je trouwens dat er gemeenten zijn die hun grondprijs met 25% hebben verlaagd? Wellicht is dit ook bespreekbaar met jouw gemeente. En...wellicht kunnen wij als architectenbureau jullie daarbij helpen. Betaalbaar wonen is onze drijfveer en moet kunnen, want naast mindere grondkosten, leidt een uitgekiend ontwerp tot kosten vermindering..... zonder verlies van energie- en/of productkwaliteiten. Natuurlijk kunt je niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, maar als je de tering naar de nering wilt zetten, zien wij kans om een betaalbare, kwalitatieve, esthetische en duurzame woning voor je te ontwerpen.Kom dus gerust eens vrijblijvend met ons praten........dit kost je alleen de moeite!!! Bel ons op 073 503 4141.

'HET LEF' ..... om een betaalbaar eigen huis te bouwen of te laten bouwen !! Met onze uitgekiende ontwerpen en bouwkundige ondersteuning moet jou dat zeker ook lukken. Uitdaging ? Kom eens vrijblijvend met ons praten. Het kost niets............   en je wordt er altijd wijzer van.