13050

23 Woningen Q4 Venlo

Vanuit meerdere punten in het gebied is zicht op de Martinuskerk. Vanaf de bovenste verdieping aan het Maasschriksel is er zicht op de Maas over de woningen aan de Maaskade heen. De gebouwen worden voornamelijk uitgevoerd in diverse aardetinten baksteen en de pannendaken krijgen verschillende kaprichtingen. 

Het hoogteverschil tussen de Maaskade en het Maasschriksel komt duidelijk naar voren in het plan. Hierdoor is er op verschillende punten zicht op de Maas en wordt deze weer bij de stad betrokken. Er komen twee uitkijkpunten, die gekoppeld zijn aan de rondelen, de oude torens in de stadsmuur. De gemeente Venlo is verantwoordelijk voor de aanleg van de openbare ruimte.

Binnen de bouwblokken worden prive-tuinen zowel als collectieve binnentuinen gerealiseerd. 

Deze binnentuinen zijn overdag vrij toegankelijk en kennen afhankelijk van hun omvang en locatie een meer privaat of meer openbaar karakter. Bijzonder is de tuin bij de Jacobskapel. Deze ruimte is mogelijk in te vullen als beeldentuin en te gebruiken voor kleinschalige optredens of bijvoorbeeld een picknick.”

Bewoners parkeren straks in gebouwde halfverdiepte parkeergarages. Hierin is ruim voldoende parkeergelegenheid voor de toekomstige bewoners. Er zijn geen openbare parkeerplaatsen. Hiermee blijft het gebied verkeersluw.

 

Lees Meer
Sluiten